Tweede Kamer akkoord met verbeterde premieregeling

Actualiteit | 17 maart 2016

Bouwen uw werknemers pensioen op in een beschikbare premieregeling, dan kunnen zij binnenkort zelf kiezen tussen een vast pensioen, een flexibel pensioen of een combinatie van beiden. De Tweede Kamer heeft namelijk onlangs ingestemd met een verbeterde premieregeling. De Eerste Kamer moet nog wel akkoord gaan.

Steeds meer werknemers bouwen hun pensioen op in een beschikbare premieregeling. Bij pensioeningangsdatum wordt dan het opgebouwde pensioenpotje omgezet in een vaste levenslange pensioenuitkering. Tegenwoordig valt – met name door de lage rentestand – de pensioenuitkering echter lager uit dan waar de werknemer op had gerekend.

Vast of variabel

De verbeterde premieregeling biedt hiervoor een (gedeeltelijke) oplossing. Voor een optimaler pensioenresultaat hoeven werknemers hun pensioenaanspraken, opgebouwd in een beschikbare premieregeling, niet meer verplicht op pensioendatum omzetten in een vast, gegarandeerd pensioen. Zij kunnen gaan kiezen tussen een vast pensioen, een variabel pensioen of een combinatie van beiden.

Auteur

Joyce Bertens

Tweede Kamer akkoord met verbeterde premieregeling

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.