Aangifte schenkbelasting kan nu ook online

Alert

Vanaf deze maand kunnen ontvangers van een schenking de aangifte schenkbelasting online doen. Hiervoor logt de ontvanger met zijn DigiD in op MijnBelastingdienst en moet hij de burgerservicenummers van hemzelf en de schenker bij de hand hebben. De ontvanger van een schenking moet aangifte schenkbelasting doen als hij:

  • de schenking van zijn ouder(s) heeft gekregen en deze hoger is dan € 5.320; of
  • de schenking van iemand anders heeft gekregen en deze hoger is dan € 2.129; of
  • het formulier ‘Aangifte schenkbelasting’ van de Belastingdienst heeft gekregen.

Als de schenker buiten Nederland woont, hoeft er geen aangifte schenkbelasting te worden gedaan, behalve als de schenker een Nederlander is die nog geen tien jaar buiten Nederland woont of een buitenlander is die in Nederland woonde en nog geen heel jaar uit Nederland weg is.
Voor schenkingen die in 2017 zijn ontvangen moet de aangifte voor 1 maart 2018 bij de Belastingdienst binnen zijn.

Auteur

Joyce Bertens

Aangifte schenkbelasting kan nu ook online

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.