Aannemelijk maken dat bestelauto’s ‘s-avonds op het werk blijven

Alert

Na een boekenonderzoek legde de Belastingdienst aan een werkgever naheffingsaanslagen loonheffing op vanwege vermeend privégebruik van personen- en bestelauto’s. De werkgever stelde dat de bestelauto’s niet ter beschikking van de werknemers konden staan, omdat de auto’s op een afgesloten terrein stonden en dat de werknemers verplicht waren om de sleutels in te leveren. Hij kon echter die stelling niet aannemelijk maken zodat de rechter de werkgever in het ongelijk gesteld en de naheffingsaanslagen in tact bleven.
Voor de praktijk is het dus erg belangrijk dat de werkgever bewijsmiddelen kan overleggen waaruit aannemelijk wordt dat de auto’s van de zaak niet ter beschikking staan van het personeel, omdat ze op het terrein staan en de sleutels door de werknemers moeten worden ingeleverd.

Auteur

Joyce Bertens

Aannemelijk maken dat bestelauto’s ‘s-avonds op het werk blijven

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.