Belastingdienst attendeert op vervallen oude ondernemersportaal

Actualiteit | 23 augustus 2021

Vanaf 1 januari 2022 wordt het oude ondernemersportaal van de Belastingdienst vervangen door ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’. Omdat momenteel nog veel ondernemers hun aangiften omzetbelasting via het oude portaal doen is het voor betreffende ondernemers zaak om zich hierop voor te bereiden.

Voor het doen van aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk is eHerkenning niveau 3 nodig. Indien de aangiften namens een ondernemer worden ingediend door een adviseur dan moet die adviseur eerst worden gemachtigd door de betreffende ondernemer om op deze nieuwe wijze aangiften omzetbelasting te kunnen doen. Via het nieuwe Mijn Belastingdienst Zakelijk – en/of eigen software van de adviseur- kan de ondernemer ook andere btw-zaken regelen, zoals een suppletieaangifte of een opgaaf intracommunautaire prestaties.

Auteur

Marc Derks

Belastingdienst attendeert op vervallen oude ondernemersportaal

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.