Corona-crisis | Kabinet breidt ondersteuning voor ondernemers uit

Actualiteit | 8 april 2020

Ga terug naar de overzichtspagina Nieuws rondom de corona-crisis

Kabinet breidt ondersteuning voor ondernemers vanwege coronavirus uit

Het kabinet heeft dinsdag 7 april bekendgemaakt ondernemers extra te ondersteunen door onder andere:

  • extra financiering via de Garantie Ondernemersfinanciering (GO-regeling) en specifieke kredietmogelijkheden voor start- en scale-ups
  • de premie voor de verruimde regeling Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB) te verlagen
  • het leverancierskrediet te herverzekeren tot een bedrag van twaalf miljard euro
  • de TOGS-regeling van € 4.000 aan te vullen (bijvoorbeeld voor taxi’s, praktijken van onder andere tandartsen en fysiotherapeuten, toeleveranciers van eet- en drinkgelegenheden, etc). Toegevoegde ondernemers kunnen vanaf uiterlijk 15 april 2020 terecht bij de verruimde TOGS.

Mocht u op de eerste lijst niet staan, willen wij u adviseren om de lijst met aanvullingen door te nemen, mogelijk dat u nu wel in aanmerking komt om een tegemoedkoming te ontvangen.

Let op!
U kunt, als u op de nieuwe lijst staat, pas vanaf 15 april aanvragen indienen via de website van RVO.

Mocht u ook niet in aanmerking komen voor de verruiming en u heeft wel gevolgen van het coronavirus, is het aan te raden om uw SBI codes bij de Kamer van Koophandel te controleren of die voldoen aan uw hoofdactiviteit.

Vindt u dat uw huidige SBI-code, die bekend is bij de Kamer van Koophandel, niet uw hoofdactiviteit is? Dan kunt u dit melden door het formulier Melding niet aansluitende SBI-code in te vullen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Vragen / hulp nodig?

Wij van Horlings staan voor u klaar. Neem contact op met uw vaste contactpersoon binnen Horlings. U kunt ook contact opnemen met de Horlings corona helpdesk:

Anne-Marie Dijkhorst (voor arbeidsrechtelijke zaken)
adijkhorst@horlings.nl

Joshua Jung (voor fiscale zaken)
jjung@horlings.nl

Auteur

Anne-Marie Dijkhorst

Corona-crisis | Kabinet breidt ondersteuning voor ondernemers uit

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.