Corona-crisis | Loket aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten open vanaf 30 juni 2020

Actualiteit | 29 juni 2020

Ga terug naar de overzichtspagina Nieuws rondom de corona-crisis

Vanaf dinsdag 30 juni 2020 is het mogelijk om de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aan te vragen. De hoogte van de vergoeding bedraagt tussen de €1.000 en €50.000 en compenseert 50% van de gemiddelde vaste lasten volgens het CBS.

De tegemoetkoming is voor mkb-ondernemers en zzp’ers die door de corona-crisis veel omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Ondernemers die voor de TOGS-regeling (€4.000) in aanmerking kwamen, kunnen ook gebruikmaken van de TVL. De getroffen sectoren staan op de lijst met vastgestelde SBI-codes. Ondernemingen in de horeca, recreatie, strandtenten, sportscholen, evenementen, standbouwers, kermissen, sauna’s, wellness centra, podia en theaters vallen hier ook onder.

Heeft u eerder via TOGS een eenmalige tegemoetkoming ontvangen? En wilt u nu in aanmerking komen voor de TVL? Dan moet u een nieuwe aanvraag doen voor de TVL.

De hoofd- of nevenactiviteit van uw bedrijf moet overeenkomen met één van de vastgestelde SBI-codes. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling en geeft aan wat de hoofd- en de nevenactiviteiten van een bedrijf zijn. Uw bedrijf moet op 15 maart 2020 met deze hoofd- of nevenactiviteit ingeschreven staan in het Handelsregister van KVK. U kunt de SBI-code niet alsnog aanpassen om in aanmerking te komen.

De voorwaarden zijn:

  • De SBI code van de vennootschap komt voor op de lijst Vastgestelde SBI-codes Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)
  • Het omzetverlies juni t/m september 2020 ten gevolge van de corona-crisis moet meer dan 30% zijn (ten opzichte van omzet 1 juni t/m 30 september 2019)
  • De vaste lasten zijn minimaal € 4.000 in de periode juni t/m september (vaste lasten = huur, pacht, onderhoud, verzekeringen, vaste leasecontracten en abonnementen; loonkosten en variabele kosten horen hier niet bij)

De subsidie wordt als volgt berekend:

Subsidie = normale omzet x omzetverlies in % x aandeel vaste lasten in % x 50%

Waarbij:
Omzetverlies in % = (normale omzet – verwachte omzet juni-september 2020) / normale omzet x 100

Aandeel vaste lasten = branchegegevens van het CBS in de vorm van een percentage van de omzet (dus niet de feitelijke vaste lasten)

Als het financieel mogelijk is, kunt u gerust wat langer wachten met aanvragen. Iedereen die recht heeft op de subsidie, krijgt het geld. Als u wat later aanvraagt, kunt u uw omzet beter inschatten. Zo voorkomt u dat u te weinig subsidie krijgt of dat u later geld moet terugbetalen.

Meer algemene informatie en aanvragen

corona-crisis

Vragen / hulp nodig?

Wij van Horlings staan voor u klaar. Neem contact op met uw vaste contactpersoon binnen Horlings. U kunt ook contact opnemen met de Horlings corona helpdesk:

Anne-Marie Dijkhorst (voor arbeidsrechtelijke zaken)
adijkhorst@horlings.nl

Joshua Jung (voor fiscale zaken)
jjung@horlings.nl

Auteur

Anne-Marie Dijkhorst

Corona-crisis | Loket aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten open vanaf 30 juni 2020

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.