Corona-crisis | Nieuwsbrief Corona nr. 8/2020: Extra wijzigingen tweede steunpakket

Actualiteit | 2 juni 2020

Ga terug naar de overzichtspagina Nieuws rondom de corona-crisis

De inkt van het tweede steunpakket voor ondernemers is nog niet droog of het kabinet maakte donderdag 28 mei alweer een aantal belangrijke wijzigingen bekend.

Welke wijzigingen zijn dat?

  • Het tweede steunpakket wordt met een extra maand verlengd tot en met september.
  • De compensatie vaste lasten (Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB) is verhoogd naar maximaal € 50.000 bij een omzetverlies van minstens 30%.
  • Een ontslagboete van 5% in de NOW 2.0 wordt opgelegd als niet aan de voorwaarden is voldaan bij ontslag van meer dan 20 werknemers.
  • Het bedrag van de Corona Overbruggingsregeling is verhoogd naar € 200 miljoen.

Let op!

Wij willen voldoen aan de wens om actueel te zijn. Maar terwijl we aan het schrijven zijn, komen er vanuit de Rijksoverheid telkens nieuwe aanvullingen op of verbeteringen van (nieuwe) regelingen. Het overzicht in de Nieuwsbrief Corona is geschreven met de kennis tot en met vrijdag 29 mei.

Download onze nieuwsbrief

corona-crisis

Vragen / hulp nodig?

Wij van Horlings staan voor u klaar. Neem contact op met uw vaste contactpersoon binnen Horlings. U kunt ook contact opnemen met de Horlings corona helpdesk:

Anne-Marie Dijkhorst (voor arbeidsrechtelijke zaken)
adijkhorst@horlings.nl

Joshua Jung (voor fiscale zaken)
jjung@horlings.nl

Auteur

Anne-Marie Dijkhorst

Corona-crisis | Nieuwsbrief Corona nr. 8/2020: Extra wijzigingen tweede steunpakket

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.