Deadline voor teruggaaf van buitenlandse BTW nadert

Taxnews | 28 augustus 2018

Bedrijven die in 2017 buitenlandse BTW hebben betaald in een ander EU-land (bijvoorbeeld BTW ten aanzien van een hotelverblijf en/of BTW op benzine) dienen voor 1 oktober 2018 een digitaal teruggaafverzoek in te dienen.

Vanaf 1 januari 2010 is een verzoek om teruggaaf van buitenlandse EU-BTW slechts mogelijk door in te loggen op een elektronisch portaal van de Belastingdienst. Deze stuurt vervolgens het verzoek tot teruggaaf door naar het betreffende EU-land.

Let op!
De aanvraag van een inlognaam en wachtwoord voor het teruggaafverzoek van buitenlandse EU-BTW kan enkele weken in beslag nemen. Indien u nog niet in het bezit bent van deze gegevens is het dus zaak om snel te handelen.

Indien er naar aanleiding van dit bericht nog vragen zouden zijn, kan contact worden opgenomen met Sander Gardebroek

Auteur

Sander Gardebroek

Deadline voor teruggaaf van buitenlandse BTW nadert

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.