Definitieve NOW Q4 2020 nu aanvragen

Actualiteit | 20 december 2021

Werkgevers die in het vierde kwartaal van vorig jaar, 2020, NOW 3.1 hebben aangevraagd, kunnen hun definitieve aanvraag indienen voor die periode. U heeft nog wel even de tijd, want dit kan tot en met 22 februari 2023.

NOW 3.1

De NOW 3.1 voorzag in een tegemoetkoming van maximaal 80% van de loonkosten. De tegemoetkoming was afhankelijk van de omzetdaling, die minstens 20% en maximaal 100% kon bedragen.

Definitieve aanvraag

Een werkgever kon bij zijn aanvraag het omzetverlies schatten. Op basis hiervan werd een voorschot verstrekt. Nu de definitieve omzetcijfers bekend kunnen zijn, dienen deze te worden doorgegeven aan het UWV. Die zorgt dan voor de eindafrekening.

EHerkenning

U kunt uw definitieve aanvraag ook indienen met eHerkenning. U moet dan beschikken over betrouwbaarheidsniveau EH3 of hoger. Een aantal gegevens in dan al ingevuld door het UWV. U kunt uw aanvraag echter ook zonder eHerkenning indienen.

Beslistermijn

Na uw definitieve aanvraag berekent het UWV de definitieve tegemoetkoming zo snel mogelijk en meestal binnen 12 weken. Is extra onderzoek nodig, dan duurt de beslissing langer. U ontvangt deze in ieder geval binnen 52 weken na uw definitieve aanvraag.

Betalingsregeling

Ontvangt u een nabetaling, dan maakt het UWV het bedrag zo snel mogelijk naar u over. U hoeft hiervoor niets te doen. Moet u terugbetalen, dan ontvangt u hierover ook bericht. U kunt dan tevens een betalingsregeling afspreken.

Auteur

Anne-Marie Dijkhorst

Definitieve NOW Q4 2020 nu aanvragen

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.