DGA mag TBS-vordering op zijn holding afwaarderen

Alert

Rechtbank Gelderland oordeelt dat een door een DGA aan zijn BV verstrekte lening zakelijk is, ondanks dat hij nooit zekerheden heeft verlangd of de rente heeft verhoogd. De inspecteur maakt niet aannemelijk dat een onafhankelijke derde de lening niet zou hebben verstrekt. Weliswaar waren de resultaten van de BV al jaren negatief, maar het vermogen was steeds positief, zeker als de stille reserve in het vastgoed in aanmerking werd genomen. De lening mag ten laste van het inkomen worden afgewaardeerd.

Belang voor de praktijk
Er wordt veel geprocedeerd over dit onderwerp en, in tegenstelling tot de bovenstaande casus, trekt de fiscus meestal aan het langste eind. Het is verstandig goed advies in te winnen voordat u een lening verstrekt aan of opneemt bij uw BV.

Auteur

Joyce Bertens

DGA mag TBS-vordering op zijn holding afwaarderen

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.