Ondernemer kan bedrijfsadres bij KvK afschermen bij dreiging

Actualiteit | 25 juli 2022

Het kabinet wil bedrijven de mogelijkheid bieden het bezoekadres van het bedrijf af te schermen in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Ook het privéadres van mensen die door hun beroep aan waarschijnlijke dreiging blootstaan, zou afgeschermd moeten kunnen worden. Om dit te bereiken, wordt de wet aangepast.

Afschermen bij bedreiging

Het bezoekadres van een bedrijf of rechtspersoon kan worden afgeschermd als dat nodig is voor de veiligheid van een persoon. Dat geldt ook als het betreffende adres geen woonadres is.

Preventieve afscherming

Mensen die door hun beroep blootstaan aan waarschijnlijke dreiging, zoals bijvoorbeeld journalisten, kunnen alleen hun woonadres in het Handelsregister laten afschermen. Voor deze preventieve afscherming moeten beroepsorganisaties afspraken maken met de KvK. Deze preventieve afscherming kan niet bij een bv of nv.

Niet wachten met invoering

Het kabinet wil overigens niet langer wachten met invoering van de wijziging dan nodig. Hoewel de wetswijziging nog in de maak is, is de KvK daarom gevraagd de wijziging in praktijk nu al toe te passen.

Let op!
De beoogde ingangsdatum is 1 oktober 2022. Het parlement moet dan ook nog met het wetsvoorstel akkoord gaan.

Auteur

Kees Visser

Ondernemer kan bedrijfsadres bij KvK afschermen bij dreiging

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.