Bedrijfsfinanciering

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kunnen nog steeds maar moeilijk aan krediet komen. Omdat het voor banken door de relatief hoge handelingskosten en het als hoog ingeschatte risico van kleine leningen, vaak niet aantrekkelijk is om kleine zakelijke kredieten te financieren. Een aantal nieuwe financieringsinitiatieven kunnen daarom een goede oplossing zijn.

lees meer

Borgstelling MKB Kredieten (MKBK)

Een mogelijkheid is de zogenaamde Borgstelling MKB Kredieten. (MKBK) Bij de BMKB staat de overheid borg voor bedrijfsfinanciering, voor bedrijven die een lening willen afsluiten maar niet genoeg zekerheid kunnen bieden. Banken geven eerder een lening als de overheid voor een deel garant staat.

MKB-krediet

Speciaal voor ondernemers die een financiering nodig hebben en hiervoor niet bij de reguliere bank terecht kunnen, is er sinds het MKB-krediet van Qredits. Dit is een laagdrempelige zakelijke lening aan startende en bestaande ondernemers in het MKB van minimaal  € 50.000 en maximaal € 250.000.

Crowdfunding

In aanvulling op deze extra maatregelen, loont het steeds meer de moeite om te kijken naar alternatieve vormen van financiering zoals crowdfunding. Deze financieringsvorm is steeds meer een reëel alternatief voor groeifinanciering en financiering van overnames, juist in het MKB. Daar waar banken een terugtrekkende beweging maken in dit financieringssegment, zijn andere partijen juist in deze markt gesprongen en met overweldigend succes! Laagdrempelig, transparant en snel zijn sleutelbegrippen in deze nieuwe financieringsmarkt. Daarbij is crowdfunding in de business to consumer markt een instrument dat voor een behoorlijke groei van de afzet kan zorgen.

Oriënteert u zich eens op deze mogelijkheden. Hulp nodig? Vanzelfsprekend helpen wij u graag.

lees minder

 

Contact met Horlings over Bedrijfsfinanciering

[vfb id=25]

Horlings biedt de volgende diensten aan voor Bedrijfsfinanciering

Advisering en consultancy

Advies voor uw organisatie Wilt u meer dan inzicht in uw cijfers alleen? Dan staan de veelzijdige bedrijfsadviseurs van Horlings

Lees meer

Fiscale Advisering

De specialisten van Horlings Nexia helpen u graag met allerlei fiscale vraagstukken waar u als ondernemer mee te maken heeft.

Lees meer

Managementinformatie

Dankzij technologische vernieuwingen verandert de manier waarop we werken. Vandaag de dag is het mogelijk om een actueel inzicht in

Lees meer

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.