Schoonschip een project om trots op te zijn.

Actualiteit | 10 januari 2017

Regelmatig werken we bij Horlings aan projecten die in positieve zin opvallen. ‘Schoonschip’ is daar een sprekend voorbeeld van. ‘Schoonschip’ is een project dat wordt uitgevoerd door Stichting Schoonschip, waarvan Marjan de Blok de initiatiefneemster is en die gerund wordt door een aantal bevlogen particulieren. Zij ontwikkelen samen in het Johan van Hasseltkanaal, een zijkanaal van het IJ (Amsterdam-Noord, Buiksloterham) de komende jaren de drijvende woonwijk Schoonschip. Deze wijk zal ruimte bieden aan een aantal huishoudens en één collectieve gebruikersplek, op 30 waterkavels. De eerste waterwoningen zullen in 2017 gerealiseerd worden en zo ontstaat tussen 2017 en 2019 de meest duurzame drijvende woonwijk van Europa. Schoonschip heeft ambitieuze doelstellingen: zij willen graag koploper zijn op het gebied van ecologische en sociale duurzaamheid. Als groep willen ze een sprong maken in de totale kwaliteit van leven en wonen, zowel nu als op de lange termijn, en zo zichzelf en anderen inspireren tot een minder belastende manier van leven.

Een mooi project met inspirerende ambities, dat in de realisatie ook tegen een aantal ‘gewone’ fiscale vraagstukken aanloopt. Vraagstukken waar met kennis van zaken naar gekeken moet worden en waarvoor afstemming met de belastingdienst wenselijk is. De fiscaal specialisten, Nikolajev Ligthart en Sander Gardebroek van Horlings hebben Stichting Schoonschip daar succesvol in geadviseerd en de afstemming met de belastingdienst voor hun rekening genomen.

Auteur

Sander Gardebroek

Schoonschip een project om trots op te zijn.

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.