Subsidie elektrische auto, wees er snel bij!

Actualiteit | 11 januari 2021

Er is dit jaar weer subsidie beschikbaar voor particulieren die een elektrische auto aanschaffen. Degenen die subsidie voor een nieuwe elektrische auto willen hebben, moeten wel opschieten. Alleen de eerste 277 aanvragen worden gehonoreerd.

Subsidie particulieren

De subsidie is alleen bestemd voor particulieren. Ondernemers kunnen de subsidie weliswaar ook aanvragen, maar zijn dan verplicht de auto in privé te houden.

Subsidiepot snel leeg

De subsidie was vorig jaar voor het eerst beschikbaar. De aanvragen voor de subsidie voor nieuwe elektrische auto’s was echter zo groot dat de subsidie voor 2020 snel op was. Nieuwe aanvragen werden daarom doorgeschoven naar 2021, maar omdat dit storm liep werd de regeling aangepast. Pas vanaf dit jaar konden nieuwe aanvragen worden ingediend.

Omvang subsidie

De subsidie bedraagt € 4.000 voor een nieuwe elektrische auto en € 2.000 voor een gebruikte. Vanwege de vele aanvragen van vorig jaar is er nu nog maar ruim € 1,1 miljoen beschikbaar voor nieuwe elektrische auto’s. Dit betekent dat slechts 277 aanvragen gehonoreerd worden.

Loterij

Op de site rvo.nl wordt dagelijks vermeld of er nog subsidie beschikbaar is. U kunt aan de site echter geen rechten ontlenen, omdat de stand van zaken per seconde kan wijzigen. Heeft u een aanvraag ingediend maar is het beschikbare budget op, dan wordt uw aanvraag afgewezen. Gezien het beperkte budget is het raadzaam uw aanvraag zo snel mogelijk in te dienen, maar lijkt de subsidie veel op een loterij.

Let op!
U komt alleen in aanmerking voor subsidie in 2021 met een koop- of leaseovereenkomst die u heeft afgesloten op of na 1 januari 2021. De datum waarop u de koop- of leaseovereenkomst sloot is leidend. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2021 op uw naam staan.

Heeft u vragen over de subsidie voor particulieren op elektrische auto’s, neem dan contact met ons op.

Contact met Horlings over Subsidie elektrische auto

[vfb id=25]

Auteur

Subsidie elektrische auto, wees er snel bij!

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.