Subsidieregeling Verduurzaming MKB per direct stopgezet

Actualiteit | 19 juli 2022

De SVM, de subsidieregeling voor het mkb voor advies en ondersteuning bij het nemen van energiebesparende maatregelen, is stopgezet in zijn huidige vorm. Er blijkt sprake te zijn van sjoemelende adviseurs die de mkb-ondernemer niet of op een niet correcte wijze adviseerden.

Klachten van het mkb

Ondernemers in het mkb die energie willen besparen, konden vanaf 1 oktober 2021 de SVM aanvragen voor onder meer noodzakelijke advieskosten, zoals voor financiering. Deze subsidie zou lopen tot en met 30 september 2022, maar is nu per direct dus stopgezet.

De laatste tijd kwamen er klachten binnen bij de RVO over onder meer kwalitatief slechte of misleidende adviezen en over adviseurs die zich voordeden als RVO-medewerkers.

Lopende zaken

De mkb-ondernemer die reeds kosten heeft gemaakt, kan nog wel een subsidieverzoek indienen. Ook worden lopende aanvragen afgehandeld.

Nieuw leven inblazen

Het kabinet wil de regeling graag weer opstarten, echter gaat zij eerst bekijken welke strengere eisen er gesteld moeten worden aan de adviseurs en aan de adviezen en ondersteuning. Zodra er meer bekend is, zullen wij u hierover informeren.

Auteur

Marc Derks

Subsidieregeling Verduurzaming MKB per direct stopgezet

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.