Corona-crisis | Onbelaste vaste reiskostenvergoeding thuiswerker wederom verlengd, nu tot 1 oktober

Actualiteit | 1 juni 2021

Ga terug naar de overzichtspagina Nieuws rondom de corona-crisis

Werkgevers kunnen hun thuiswerkende werknemers een onbelaste vaste reiskostenvergoeding blijven doorbetalen, tot in ieder geval 1 oktober 2021. In een brief van 27 mei 2021 aan de Tweede Kamer geven demissionair Ministers Blok, Hoekstra en Koolmees en staatssecretarissen Keijzer en Vijlbrief aan dat de maatregelen voor de onbelaste vaste reiskostenvergoeding thuiswerkers doorbetaald kunnen worden, ongeacht of het reispatroon vanwege de voortdurende coronacrisis veranderd is, wederom verlengd is, dit keer tot tenminste 1 oktober 2021.

Thuiswerken

Vanwege corona wordt er meer thuisgewerkt. Een onbelaste vaste vergoeding voor woon-werkverkeer is dan eigenlijk niet mogelijk, omdat er geen of veel minder reiskosten worden gemaakt. Aangezien een onbelaste vaste kostenvergoeding voor thuiswerken veelal niet mogelijk is, vindt het kabinet het gerechtvaardigd de onbelaste vaste reiskostenvergoeding te verlengen.

Let op!
De verlenging geldt nogsteeds onder de voorwaarde dat de reiskostenvergoeding al vóór 13 maart 2020 was toegekend.

Reiskostenvergoeding is géén recht

Hoewel het toegestaan is om de reiskostenvergoeding onbelast te blijven vergoeden hoeft een werkgever dit niet te doen. U kunt overwegen om over te stappen op een declaratiemethode waarbij alleen de daadwerkelijke gereden kilometers worden vergoed. Hiervoor is het wel verstandig om te kijken wat in uw arbeidsvoorwaarden is opgenomen. Het is dan wel raadzaam om uw werknemers tijdig te informeren over eventuele toekomstige wijzigingen (na 1 oktober). Wij kunnen u hierbij adviseren.

Vragen / hulp nodig?

Wij van Horlings staan voor u klaar. Neem contact op met uw vaste contactpersoon binnen Horlings. U kunt ook contact opnemen met de Horlings corona helpdesk:

Anne-Marie Dijkhorst (voor arbeidsrechtelijke zaken)
adijkhorst@horlings.nl

Joshua Jung (voor fiscale zaken)
jjung@horlings.nl

Auteur

Anne-Marie Dijkhorst

Corona-crisis | Onbelaste vaste reiskostenvergoeding thuiswerker wederom verlengd, nu tot 1 oktober

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.