Verkopen aan het buitenland en introductie van het UBO register

Actualiteit | 16 juni 2017

Download het whitepaper

In onze tweede nieuwsbrief van 2017 vindt u een stappenplan voor de afbouw van het Pensioen in Eigen Beheer. Hier kleven diverse fiscale risico’s aan zoals bij aanwezigheid van een stamrechtverplichting. Maar ook de juridische risico’s van een afkoop of omzetting van het pensioen mogen niet worden onderschat.
Verder komt de omzetbelasting prominent in beeld. Wij besteden aandacht aan leveringen aan ondernemers en afstandsverkopen aan particulieren in het buitenland, aan de btw-correctie voor privégebruik auto en aan het met of zonder btw verhuren van een garagebox.

Op grond van Europese wetgeving is Nederland verplicht om een zogenoemd UBO-register bij te houden. Hierover is al het nodige geschreven. Het doel van dit register is het bestrijden van witwaspraktijken, terrorismefinanciering en fraude door inzichtelijk te maken wie de uiteindelijk belanghebbende (Ultimate Beneficial Owner) van een bedrijf is. Het huidige wetsvoorstel laat het in de praktijk meer gebruikte fonds voor gemene rekening vooralsnog
ongemoeid.

Tot slot aandacht voor de ruimere uitleg die de Hoge Raad heeft gegeven aan het begrip ‘woning’ voor de overdrachtsbelasting. Hierdoor kan in sommige gevallen ook bijvoorbeeld een kantoorpand tegen 2% overdrachtsbelasting worden overgedragen. Onze adviseurs zijn u graag van dienst wanneer u vragen heeft.

Auteur

Alex Berkhout

Verkopen aan het buitenland en introductie van het UBO register

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.