Corona-crisis | Volgend jaar KOR toepassen? Nu aanmelden!

Actualiteit | 29 november 2021

Voordeel KOR

U kunt zich aanmelden voor de KOR als uw omzet in een jaar maximaal € 20.000 bedraagt. Als u gebruikmaakt van de KOR, hoeft u geen btw te berekenen. U kunt de betaalde btw op uw aankopen ook niet aftrekken. De KOR is daarmee dus niet altijd voordelig. Zeker als u recht heeft op teruggave van btw, omdat u bijvoorbeeld heeft geïnvesteerd.

Wacht niet te lang

Ondanks het huidige digitale tijdperk moet u uw aanmeldformulier nog gewoon met de post versturen. De ingangsdatum moet minimaal vier weken na ontvangst van uw melding liggen, dus wacht niet tot het laatste moment. Als de fiscus uw melding niet op tijd ontvangt, wordt de ingangsdatum namelijk verschoven naar de eerstvolgende mogelijkheid.

Let op!
Ook rechtspersonen, zoals een bv, kunnen tegenwoordig van de KOR gebruik maken.

Heeft u vragen over de KOR, neem dan contact op met uw vaste contactpersoon binnen Horlings. U kunt ook contact opnemen met de Horlings corona helpdesk:

Anne-Marie Dijkhorst (voor arbeidsrechtelijke zaken)
adijkhorst@horlings.nl

Joshua Jung (voor fiscale zaken)
jjung@horlings.nl

Auteur

Marc Derks

Corona-crisis | Volgend jaar KOR toepassen? Nu aanmelden!

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.