Corona crisis | Vraag definitieve NOW tweede periode vóór 1 april aan

Actualiteit | 21 maart 2022

NOW tweede aanvraagperiode

De NOW voor de periode juni tot en met september 2020 betreft de NOW ‘tweede aanvraagperiode’. Voor deze periode bedroeg de tegemoetkoming in de loonkosten maximaal 90% van de loonsom. Hoeveel de tegemoetkoming uiteindelijk bedraagt, hangt af van uw definitieve omzetverlies.

Let op!
In sommige gevallen dient u een accountants- of derdenverklaring mee te sturen. Heeft u hierdoor extra tijd nodig, vraag dit dan aan bij het UWV. Dit kan online.

Voorschot

Op basis van het verwachte en door uzelf geschatte omzetverlies is een voorschot verstrekt van 80%. Is de schatting correct geweest, dan ontvangt u de resterende 20%. Is het omzetverlies te laag geschat, dan ontvangt u zelfs meer. Heeft u uw omzetverlies te hoog ingeschat, dan dient u mogelijk een deel van de tegemoetkoming terug te betalen.

Terugbetalen moeilijk?

Werkgevers voor wie terugbetaling van de NOW een probleem is, kunnen mogelijk met het UWV een betalingsregeling treffen. Dit kan desgewenst online.

Heeft u vragen, neem dan contact op met uw vaste contactpersoon binnen Horlings. U kunt ook contact opnemen met de Horlings corona helpdesk:

Anne-Marie Dijkhorst (voor arbeidsrechtelijke zaken)
adijkhorst@horlings.nl

Joshua Jung (voor fiscale zaken)
jjung@horlings.nl

Auteur

Marc Derks

Corona crisis | Vraag definitieve NOW tweede periode vóór 1 april aan

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op

De Jong & Laan en Horlings bundelen krachten

Vroomshoop/Amsterdam, 4 september 2023 – Ook Horlings sluit zich na Marshoek en 5BAR Assurance aan bij accountants- en adviesorganisatie de Jong & Laan. Het Amsterdamse kantoor Horlings levert audit, accountancy en fiscale dienstverlening aan vaak internationaal opererende middelgrote en grote ondernemingen, maar ook aan diverse non-profit organisaties (waaronder onderwijsinstellingen). Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controle- en (internationale) fiscale tak. Daarnaast is het een grote stap in de richting van landelijke dekking.